Actualiteiten

Woensdag 7 november Stadsdorp in Compagnietheater

Buurten

is een werkwoord 

7 november 16:00 uur Compagnietheater 

Wat leverde de bijeenkomst over nabuurschap vorig jaar oktober op voor jou en je buren?

Oktober vorig jaar. Verschillend gekleurde viltstiftlussen verdelen de plattegrond van de Nieuwmarktbuurt in kleinere buurten. De kleur van de lus waarbinnen jij woont, is de kleur van de tafel waaraan je je buren treft. Je kent een paar tafelgenoten bij naam of zelfs goed en enkele gezichten komen je vaag of niet bekend voor. Ieder heeft zijn eigen gedachten over de prikkelende stellingen van de PowerPointpresentatie over nabuurschap die juist is geëindigd. Stof voor levendige gesprekken aan de tafels.

De slotvraag was: “Vormt dit het begin van een gesprek dat zich ook na het tafelgesprek verder ontwikkelt? Of denk je misschien: niks voor mij, te veel sociale controle. Het kan allemaal, dat maakt het spannend. Wat zal eruit komen?’

Het antwoord zal duidelijk worden op de grote Stadsdorpbijeenkomst van 7 november 2018: Buurten is een werkwoord.

Bekend is dat in een aantal buurten de gesprekken zijn doorgegaan. Waarschijnlijk in verschillende vorm en in verschillende frequentie. De precieze feiten weten alleen de mensen van de betreffende burenclub, binnenbuurt, binnendorp, buurtburen; er zijn uiteenlopende namen in omloop. 

Wat is jouw ervaring tot nu toe? Neem die mee naar de bijeenkomst op 7 november. Wat is leuk, goed werkend, stimulerend in jouw buurtclub? Is het wetenswaardig voor andere buurten?
Wanneer het voor jou geen vervolg kreeg: wat niet is kan nog komen, misschien al op die 7e november.
Het buurten gaat verder, borduurt voort op wat er al is, of krijgt een andere vorm die beter bij jou en je buurtgenoten past.

Tot op de bijeenkomst op 7 november in het Compagnietheater!