Clubs en activiteiten

Wandelen met een thema

foto: typische architectuur van een 19e eeuwse diamantslijperij  – hoek Krom Boomssloot / gedempte Rotterdammer Sloot (nu Siebbeleshof) – gesloopt

De maandelijkse wandeling begint in de Nieuwmarktbuurt en gaat langs plekken, gebouwen of objecten die door een van de wandelaars zijn geselecteerd binnen een bepaald thema. Voorbeelden van thema’s die bewandeld zijn: voormalige diamantslijperijen in de oude stad (er zijn er veel meer dan je denkt), herplaatste oude geveltoppen (ook meer dan je denkt – ruim tweehonderd!) en pakhuizen met hun oorspronkelijke bestemmingen. Vele thema’s staan op de lijst om nog te bewandelen. 

De wandelingen duren twee uur, doorgaans de laatste maandag van de maand 16-18 uur (in de winter vroeger in verband met de kortere dag).

Er staan ruim twintig geïnteresseerden op de e-maillijst. Rond tien deelnemers blijken per wandelingen mee te doen.

Na de e-mail met de aankondiging van een nieuwe wandeling,  reageert ieder of hij/zij mee zal wandelen of niet, zodat de organisator van het thema (een van de clubleden) weet op hoeveel wandelaars gerekend kan worden.

Niet elk clublid is bereid om een thema te organiseren. Dat hoeft ook niet, maar het is leuk als verschillende mensen thema’s voorbereiden of thema’s voorstellen. 

AANMELDEN/MEER INFORMATIE