Actualiteiten

10 oktober in VOX-POP

Foto links Sonja Heimann,  foto’s rechts diverse websites en Wikipedia

Mokum Music Map

“van Brederode tot Brel” – Stan Rijven, muziekpublicist

woensdag 10 oktober

16:00-19:00 uur

VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9

aanmelden noodzakelijk – beperkt aantal plaatsen

​Programma

16:00     Inloop / koffie

16:30     Lezing Mokum Music Map – Stan Rijven

17:30 – 18:30   Borrel

Entree gratis. 

Aanmelden van meer dan 1 persoon is mogelijk.

Klik op  AANMELDEN  (tot uiterlijk zondag 7 oktober)

Als de knop AANMELDEN  niet werkt (zoals bij sommige gmail-accounts) zend dan een e-mail naar

aanmelden.bijeenkomst.sdnm@gmail.com

met in de onderwerpregel de datum 10 oktober, en in het tekstvak naam en telefoonnummer van jezelf en van degenen die je mee wilt nemen.

Mokum Music Map

‘Van Brederode tot Brel’

Wat hebben Bowie, Coldplay en Buck Owens gemeen? Ze zongen alle drie over Amsterdam. Pietro Locatelli, Dusty Springfield en Chet Baker? Ze woonden alle drie in Amsterdam. Mozart, Frank Zappa en Beyonce? Ze…

Stan Rijven

In 2018 is het 400 jaar geleden dat Brederode, en 40 jaar dat Brel overleed.De een schreef het groot liedboek, de ander grootse liederen met Amsterdam als ode aan deze havenstad. Een muzikale broedplaats ook waar klassiek, jazz, Jordaanlied, beat, punk, world en dance tot bloei kwamen. Mokum & muziek vormen tezamen de A- & B-kant van een plaat die al 400 jaar draait; de hoestekst moet nog geschreven worden, bijvoorbeeld op 10 oktober bij VOX-POP. Voor een klein stukje dan, met vooral – aansluitend op de expo’s Paradiso 50 en Amsterdam Magisch Centrum – aandacht voor de sixties in Amsterdam. En natuurlijk ook voor Brederode en Brel.

Stan Rijven (Den Haag, 1949) is muziekpublicist, dj en cultuuraanjager. Hij stond aan de wieg van het PAN (Pop Archief Nederland), IASPM (International Association for the Study of Popular Music) en WMF NL (Worldmusic Forum NL). Als pophistoricus co-organiseerde hij de 1e expo over de Vaderlandse popgeschiedenis (Museon, 1991), en ‘Back Home, 50 jaar Golden Earring’ (HHMuseum, 2012). Sinds 2006 presenteert hij het World Blend Cafe (www.worldmusicforum.nl). Vanaf medio 2016 Radio Ritmundo  (www.40upradio.nl/stanrijven).

Luister hier naar de radiouitzending van Kunststof met als Gast Stan Rijven